De G8 is overal, wij ook!

  • mars 29, 2011 03:44

De G8 is overal, wij ook!

 

Internationale oproep voor decentrale acties op 26 en 27 mei 2011!

 

Deauville en Cannes zijn de casino-steden waar de bedriegers van de G8/G20 zullen beslissen over de welvaart en armoede van de mensheid. Maar deze keer zullen we niet op hun feestje komen. Omdat het niet alleen daar gebeurd, overal worden we geconfronteerd met de façades en beelden die de kapitalistische arrogantie verheerlijken. Winsten van de gefabriceerde crisis worden schaamteloos tentoongesteld ondanks dat deze winsten systematische gebruik maken van misdaad en sociale controle.

 

 

Sociale controle?

Elke beweging, elk woord, elk idee wordt opgeslagen, vervolgt. Elke poging om anders te leven of om simpelweg onze persoonlijke levens te verdedigen, wordt gewelddadig onderdrukt door een toenemend gewelddadig en verhuld misbruik van politiemachten en anti-terreurwetten, welke toegepast kunnen worden op iedereen. Het is ideologische, economische, ruimtelijke, wereldlijke, digitale controle… Samen met onze passiviteit, is dit de essentiële basis voor het voortbestaan van kapitalisme.

 

Internationale wetten geven een solide inprenting van hedendaags totalitarisme: van kapitalisme en haar winsten tot de economische en ecologische rampen. De referenda worden ongeldig verklaard. Gekozen vertegenwoordigers dienen de mensen niet. Demonstraties worden gewelddadig onderdrukt door een zwaarbewapende politiemacht, welke onvoorwaardelijk en naïef een supranationale macht verdedigen, deze laatste gebruikt hun als een private militia.

 

De traditionele democratische eisen zijn daardoor inefficiënt, in welk land we ons ook bevinden. Sommige mensen durven hunzelf te verdedigen, laten we geen toeschouwers meer blijven bij het aanzien van hun moed!

De landen die in opstand komen en ons een beeld laten zien van een gezonde revolutie, willen geen dictators meer die worden aangesteld door rijke landen, alsmede de corruptie gepromote door multinationale bedrijven en internationale wetgeving.

Het plaatsen waar kapitalisme dagelijks plaatsvindt, zijn allen strategische plaatsen, recht voor ons. Waar tijdens de G8 over wordt gediscussieerd gebeurd nu, recht voor ons. Kapitalisme is uniek en wereldwijd, globale conflicten zijn veelvuldig en lokaal.

 

Creëer, neem het terug, de sociale verbintenis! Alleen het lokale niveau is het geschikt om onze strijd en onze levens in te delen en te beheren – gebruik makend van deze verbintenissen en strijd als een vooruitzicht op een ander model van beschaving – dit is nu belangrijker dan ooit!

Acties…

om te protesteren bij de bijeenkomst locaties, geconfronteerd wordend met een bewapende machine van repressie, dienen zeker een doel, sommigen van ons zijn zeker over onze verwachtingen, maar dit verkleind onze effectiviteit.

 

Daarom roepen we op voor de organisatie van decentrale acties tijdens de G8 bijeenkomst, in Frankrijk en op andere plekken. We roepen niet-georganiseerde mensen en groepen op om henzelf lokaal te organiseren en acties te doen op de plekken, in de vormen en over de onderwerpen van hun keuze. Blokkades, aanvallen tegen symbolen van kapitalisme, demonstraties, bezettingen, kampen en andere plekken van alternatief leven, en de verspreiding van teksten, beelden, woorden, …

Voor een sterker effect en visuele overeenstemming, stellen we voor dat de acties van donderdag 26 mei gefocust zijn op lokale strijd en de acties van vrijdag 27 mei op sociale controle. Als jouw inspiraties voorbij gaat aan dit voorstel, ga ervoor! Elk land heeft haar eigen wegen, elk persoon haar eigen ideeën: vermenigvuldig! De creativiteit staat aan onze kant, wees zichtbaar, wees onzichtbaar, laat ze het luid en duidelijk horen voor, tijdens of na:

 

Kapitalisme is overal, wij ook, en wij vallen het aan waar we het zien!

nog2011.noblogs.org
nog2011 (at) riseup.net